amber.zine futura sci-tech
sci-fi kultura mimo
amber.zine
futura
sci-tech
sci-fi
kultura
mimo
amber
interakce
historie
crew
ego
BTW

Armabeton 2
[25/25]
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [tisk]

Doctor H & Zikfryd


     "Zapomněl jsi na lavinový efekt, staříku. Díky němu se prachu zbavíme jedna dvě."
     Sykora sice této odpovědi vůbec nerozuměl, ale neměl odvahu se Willyho vyptávat na bližší vysvětlení, neboť unavený hrdina se odebral k dlouhému spánku. Zřejmě byl přesvědčen, že pro záchranu planety vykonal vše potřebné. Marně Rakušan přemýšlel o významu pronesených slov. Zůstávala pro něho neproniknutelnou záhadou. Bylo to již zcela deprimující. Kdykoliv Krueger vysvětloval svá řešení, zdála se být prostá a přesto nepochopitelná. Vše se naštěstí zakrátko vysvětlilo samo. Bylo to přesně tak, jak Willy předpověděl. Když lidé, zápasící o přežití, uviděli letící balón, ihned pochopili, že to je cesta k záchraně. Do všech vjel nový elán a optimizmus. Torza civilizace se opět začala dávat dohromady. Lidé začali napodobovat geniální vzor. Primitivní výtvory se sice nemohly s Willyho dokonalým výrobkem srovnávat, ale to nebylo důležité. Hlavní bylo, že byly plně funkční. Na oblohu vzlétal jeden balón za druhým. Jednotlivé státy se začaly předhánět, kdo vypustí více balónů. Neuvěřitelné množství balónů bylo vyrobeno v Čechách. Zde vypustila balón téměř každá rodina. Lidé dělali, co mohli, neboť každý kdo se nezúčastnil záchrany planety, byl sousedy, podle místního dobrého zvyku, nahlášen tajné policii, a ta už se o provokatéry postarala. Ve vězení se rebelanti stejně šití balónu nevyhnuli.
     Produkce balónů zasáhla celý svět. Jen Skotové žádný balón nevypustili, bylo jim totiž líto obětovat tak velké množství látky na takový nesmysl. Naštěstí neměla Skotská šetrnost na konečný výsledek žádný vliv. Horečná aktivita lidí způsobila, že v jednu chvíli došlo k úplnému zatmění, neboť obloha byla přeplněna balóny. Balóny byly namačkány jeden vedle druhého v několika vrstvách, takže sluneční paprsky neměly žádnou šanci dorazit na zemský povrch. Balóny brzy klesly pod tíhou prachu k Zemi a lidé opět mohli pohlédnout k nebesům. Obloha byla čistá jako zrcadlo. Prach zmizel do posledního zrnka. Lidé propukli ve fantastický jásot. Ječeli tak mocně, až se Marťanům začaly plašit krávy. Planeta pozemšťanů byla znovu zachráněna. Sluníčko hřálo a ledy začaly tát. Radost ze záchrany neznala mezí. Lidé se vrhli ke svým přijímačům, o kterých se domnívali, že už je nebudou potřebovat. Televizní a rozhlasová studia totiž začala znovu vysílat. Celý svět oblétla úžasná zpráva.
     "Kamil Heřmánek překonal svůj osobní rekord v kuželkách."



     
Konec druhého dílu.


amber.zine futura sci-tech sci-fi kultura mimo

Amber Crew